Un nou proiect pentru refugiați va fi implementat la Ungheni și Călărași

Imagine simbol, sursa: Asociatia Obsteasca Asociatia de Educatie Civica "Viitorul Incepe Azi"

Asociația Obșteștească Asociația de Educație Civică „Viitorul Începe Azi” se află la faza de implementare a unui nou proiect, care este întru totul dedicat celora, carea au trebut să înceapă totul de la început – refugiații din Ucraina.

Proiectul se numește «Îmbunătățirea accesului la justiție pentru a trăi în demnitate – Oferirea de servicii prin intermediul echipei mobile», iar scopul proiectului ține de acordarea asistenței pentru integrarea socio-economică a refugiaților și victimelor violenței în familie prin intermediul echipei mobile pentru facilitarea accesului pe piața muncii, către servicii sociale, dar și asigurarea coeziunii sociale în a refugiaților în comunitățile gazdă din raioanele Ungheni și Călărași.

”Pe parcursul implementării Proiectului vor derula activități, care vor răspunde nevoilor refugiaților și victimelor violenței în familie din rândurile acestora, dar și din rândurile cetățenilor moldoveni din comunitățile gazdă. Putem enumera activități de informare și sensibilizare, activități de asistență juridică, psihologică și de asistență socială”, scriu reprezentanții Asociației Obștești.

O componentă a Proiectului ține de asistență în ceea ce privește integrarea socio-profesională a refugiaților și care va fi direcționată spre acordarea de asistență de încadrare în câmpul muncii a persoanelor din grupul țintă, participarea la cursuri de profesionalizare și acordarea de suport pentru inițierea unor mici activități generatoare de venit, urmare a unor curs în domeniul inițierii afacerilor și acordării mentoratului persoanelor implicate.

Acest proiect este finanțat de PNUD Moldova și va fi implementat în perioada august 2023 – mai 2024.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *