Învață robotica de mici. Un grup de copii de la grădinița ”Tereza Sobolevschi” au construit roboței

Imagine: UNICEF Moldova

12 copii cu vârsta de 6-7 ani, 12 părinți și 22 de cadre didactice din mai multe grădinițe din Ungheni, au participat, luni, 13 noiembrie, la un  eveniment educativ, cu genericul : ”Implementarea roboticii în grădinițele din municipiile Cahul și Ungheni”.

În cadrul acestui eveniment, copiii împreună cu părinții, au făcut echipă comună și au avut sarcina de a construi roboței din piese Lego. Părinții la rândul lor, au învățat despre importanța educației STEAM în dezvoltarea timpurie a competențelor secolului XXI la copii. Activitatea da avut un rol bine definit: de a dezvolta abilitățile de programare, rezolvare a problemelor, gândire critică, motricitate, creativitate și colaborare la copii.

Potrivit Svetlanei Gaiduc, directoarea grădinița-creșă ”Tereza Sobolevschi”, evenimentul a avut drept scop de a promovara conceptul de STEAM, robotică și importanța dezvoltării competențelor sec.XXI (soft skills) de la vârsta preșcolară, sensibilizarea părinților privind aceste concepte, încurajarea cooperării dintre instituțiile educaționale și părinți, încurajarea cooperării cadrelor educaționale din diferite instituții preșcolare, în vederea implementării roboticii/educației digitale în grădinițe dar și facilitarea schimbului de experiență. „Mulțumim mult echipei UNICEF Moldova pentru colaborare , mulțumim mult și părinților pentru implicare”, a subliniat dânsa.

Această activitate face parte din Programul EU4 Moldova Regiuni-Cheie, finanțată de Uniunea Europeană și implementată de UNICEF Moldova.

Imagine: UNICEF Moldova

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *