Fermierii din peste 20 de raioane au ajuns la Chișinău

Imagine simbol, sursa: IPN

La această oră agricultorii se întâlnesc la Guvern pentru a discuta cu autoritățile despre revendicările fermierilor. Ulterior, în Piața Marii Adunări Naționale aceștia își vor aduce și tractoarele pentru a continua protestul, transmite moldova1.md

Fermierii din peste 20 de raioane au ajuns la Chișinău cu aproximativ 200 de unități de tehnică agricolă.

Menționăm că, săptămâna trecută, mai mulți fermieri au discutat cu ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, despre problemele din sector. Aceștia au solicitat ca Executivul să introducă moratoriu pe achitarea datoriilor față de toți creditorii, cu anularea penalităților de la bănci pentru următoarele 2 luni.

Vladimir Bolea a subliniat că ministerul va crea un grup de lucru care va analiza lista agricultorilor expuși riscului de a falimenta și care necesită compensații din partea statului.

Totodată amintim că la începutul săptămânii curente întru-n comunicat al Guvenului, se menționa că au fost alocat un ajutor de 200 de milioane de lei (5,9 mln de euro), iar primele 118 milioane de lei au ajuns în conturile a 958 de fermieri micro și mici din ţară, a anunţat ieri Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA).   

Ceilalți bani urmau să ajungă în conturi la sâfârșitul acestei săptămâni.

Acești banii au drept scop să îi ajute pe fermieri să-și reducă costurile de producție, să-și îmbunătățească situația financiară, să lucreze și să pregătească terenul pentru perioada imediat următoare.

Expresul.md

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *