„e-Monitorizare” – o nouă soluție digitală pentru autoritățile publice

Imagine simbol, sursa: businessnewsdaily.com

Procesul de elaborare, monitorizare și raportare a implementării documentelor de politici publice va fi digitalizat și va deveni mai eficient. În acest sens, Guvernul a aprobat Conceptul Sistemului Informațional „e-Monitorizare”.

Sistemul „e-Monitorizare” va servi drept platformă digitală comună pentru autoritățile publice din țară, ceea ce va asigura creșterea vitezei de schimb și prelucrare a datelor. Noul instrument, dezvoltat în baza soluțiilor tehnologice de ultimă oră, va permite monitorizarea în timp real a procesului de implementare a angajamentelor de asociere la Uniunea Europeană, dar și a angajamentelor naționale, care vin în suportul realizării agendei de integrare europeană.

Prin urmare, va fi asigurată tranziția de la modalitățile tradiționale de procesare manuală a documentelor spre digitalizarea extensivă. Simplificarea proceselor și reducerea birocrației vor contribui la implementarea mai eficientă a politicilor publice și, ca rezultat, la îmbunătățirea calității vieții cetățenilor.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *