Atenție, se filmează! Alegerile locale vor fi supravegheate cu ajutorul sistemului de înregistrare video.

Imagine: anticoruptie.md

Comisia Electorală Centrală anunță că și în cadrul alegerilor locale generale de duminică, 5 noiembrie 2023, în secțiile de votare va funcționa Sistemul de înregistrare video.

Menționăm că acest sistem nu are conexiune la rețeaua internet,va fi funcțional și activ pe parcursul întregii zile din momentul demarării operațiunilor electorale preparatorii privind deschiderea secției de votare (sigilarea urnelor de vot, verificarea existenței listelor electorale, buletinelor de vot, ștampilelor) și până la finalizarea procesului de totalizare a rezultatelor votării de către membrii biroului electoral al secției de votare.

Acest sistem reprezintă o măsură suplimentară de securizare și asigurare a transparenței procesului de votare, a operațiunilor electorale din ziua alegerilor, inclusiv împotriva eventualelor fraude electorale. Totodată, sistemul nu va fi utilizat în cadrul votării cu urna mobilă.

Comisia reiterează că montarea camerelor video în secțiile de votare nu va compromite secretul votului. Imaginile nu vor fi transmise online, ci stocate pe un dispozitiv aparte, exclusiv în cazul unor eventuale litigii electorale, acestea vor putea fi utilizate în calitate de dovezi pentru examinarea și soluționarea lor.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

  • Trageti atentie foarte mare in satul Olanesti , r-n Stefan-Voda. 4 ani in urma sa facut foarte mari falsificari la vot. Rugam sa fim sustiniti .

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *