Accesul la justiție al persoanelor din categoriile social-vulnerabile va fi facilitat

Accesul la justiție al persoanelor din categoriile social-vulnerabile va fi facilitat, iar serviciile de mediere garantată de stat vor fi acordate în baza unor noi prevederi. O hotărâre în acest sens a fost aprobată de Executiv.

Potrivit documentului, serviciile de mediere garantată de stat vor fi integrate în sistemul de asistență juridică garantată de stat. De aceste servicii vor putea beneficia persoanele ale căror venit este mai mic decât salariul minim lunar pe țară. În același timp, indiferent de nivelul venitului, serviciile vor fi acordate minorilor, persoanelor care nu au atins vârsta de 21 de ani, precum și celor cu dizabilitate severă sau accentuată.

Dacă până în prezent, serviciile puteau fi solicitate doar pentru cauzele penale, în urma modificărilor – categoriile de litigii urmează a fi extinse până la cele contravenționale și civile. Cererea de acordare a serviciilor de mediere garantată de stat va fi depusă la oficiul teritorial, nu mai târziu de 15 zile lucrătoare de la data remiterii cauzei spre mediere.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *