Vor fi înăsprite pedepsele pentru șoferii care urcă în strare de ebrietate la volan

Imagine simbol, sursa: realitatea.md

Termenul de închisoare va fi majorat până la 15 ani pentru șoferii în stare de ebrietate care au provocat accidente soldate cu decese. Un proiect de lege care prevede acest lucru a fost examinat de membrii Comisiei parlamentare juridice, numiri și imunități, comunică moldpres.md.

Proiectul de lege are scopul de a stabili un mecanism de a combate fenomenul conducerii mijloacelor de transport în stare de ebrietate.

Autorii documentului propun modificarea Codului penal, astfel încât șoferii beți care au provocat accidente rutiere sau cei care au părăsit locul accidentului să nu poată beneficia de pedeapsă mai blândă, prin eliberarea de răspundere sau de pedeapsă penală.

De asemenea, se va majora termenul de închisoare de până la 15 ani pentru șoferii în stare de ebrietate care au provocat accidente soldate cu vătămarea gravă a sănătății sau decesul persoanei. Persoanele care se aflau în stare de ebrietate atunci când au săvârșit accidentul rutier și au părăsit locul faptei, nu dețineau permis de conducere sau erau privați de dreptul de a conduce mijloace de transport vor fi pedepsite cu închisoare de la 3 la 7 ani.

Autorii documentului mai propun completarea Codului contravențional cu o prevedere prin care se stipulează că șoferii care au fost depistați în stare de ebrietate la volan de două sau mai multe ori pe parcursul aceluiași an, să fie exceptați de dreptul de a achita jumătate din valoarea contravenției.

Potrivit datelor statistice, în anul 2022, din vina șoferilor beți s-au produs 299 de accidente rutiere, în care au murit 24 de persoane.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *