Vine iarna. Când trebuie de schimbat anvelopele

Imagine: argopiese.md

Dimineţile tot mai reci ne amintesc că ne apropiem totuşi de sezonul rece. Deci şi de sezonul cozilor la schimbat de anvelope. Mecanicii spun însă că nu trebuie să aşteptăm prea mult momentul propice. Aşa că, dacă nu vreţi să fiţi prinşi pe pneu greşit, grăbiţi-vă, pentru că preţurile vor creşte până la finalul lunii, scrie ziarulnațional.md. 

Să-ţi schimbi cauciucurile de vară, fără o programare, nu este deloc o misiune imposibilă în aceste zile. Puţini şoferi ştiu însă care este cea mai bună perioadă pentru o vizită la vulcanizare.

Potrivit Regulamentului Circulației Rutiere, cauciucurile de iarnă nu sunt obligatorii începând cu data de 1 noiembrie, dar sunt obligatorii chiar şi în octombrie (sau în orice altă lună a anului) în cazul în care se circulă pe drumuri publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Astăzi, există o regulă mai inteligentă recomandată de producătorii de anvelope: o anvelopă de iarnă trebuie schimbată atunci când temperatura medie zilnică scade la 7-8 grade. Aceste temperaturi devin deja esențiale pentru siguranța unei mașini pe o anvelopă de vară, deoarece atunci când temperatura devine rece, o anvelopă de vară care nu este adaptată la temperaturi scăzute devine „dură” și pierde calitatea aderenței.

Codul Contravențional prevede ca realizarea deplasării cu o mașina ce dispune de o deficiență serioasa în legătură cu sistemul de frânare, mecanism de direcție, anvelope, sistem de suspensie, și care creează la rândul sau un risc pentru siguranța circulației rutiere, se amendează cu 3 600 – 4 200 lei (persoana fizica), și cu 12 000 – 13 500 (persoana juridica). Deci, respectarea tuturor normelor și prevederilor stipulate prin lege vă proteja de o eventuala amendă iar cel mai important siguranța dumneavoastră, cât și a oamenilor din jur nu va avea de suferit.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *