Sunet, imagine și culoare la biblioteca din Ungheni

Pe acorduri ale instrumentelor muzicale, Biblioteca Publică Raională „Dimitrie Cantemir” din Ungheni a găzduit, pe 3 octombrie – Nocturna Bibliotecilor.

Evenimentul a fost menit să ofere participanților o experiență unică în lumea cărților, cu un amestec de cultură, muzică și aromă. Astfel că, aceștia au avut ocazia să participe la diverse workshop-uri tematice. Un moment memorabil a fost atelierul dedicat echipamentelor muzicale folosite în trecut pentru a asculta emisiuni radio și muzică. Participanții au avut ocazia să admire aceste aparate și să testeze cât de multe știau despre ele, într-un quiz de cultură generală. Acest atelier a reușit să stârnească amintiri plăcute și nostalgice pentru mulți dintre cei prezenți. „Desigur că, aceste aparate deja nu mai sunt utilizate, în timp totul s-a modernizat, s-a digitalizat, însă trezesc amintiri frumoase. Sunt entuziasmată de faptul că lumea se mobilizează și vine la bibliotecă, iar colectivul de aici este unul foarte creativ și mereu cu idei noi”, spune ungheneanca Rodica Guțu

Un alt atelier a prezentat legătura dintre cărți și lumea vinului, cu informații despre struguri și beneficiile lor. Și cafeaua a fost în centrul atenției, fiind organizat un atelier unde participanții au avut șansa de a savura câte o cafea și de a afla curiozități interesante despre această băutură.

„Am trăit emoții frumoase și am cunoscut oameni interesanți. Desigur, noi nu ratăm evenimentele și activitățile care se desfășoară la bibliotecă. De fiecare dată, primim emoții pozitive și aflăm lucruri interesante. De asemenea, e un bun prilej de a cunoaște noi oameni și a socializa”, a împărtășit și Olesea Sîrbu, prezentă la eveniment.

Curtea bibliotecii s-a transformat pentru câteva minute într-un ring de dans, unde toți au dansat o horă în pași ritmici. Voia bună și veselia au fost atracția serii, iar participanții au plecat cu amintiri frumoase și cunoștințe noi despre lumea cărților, muzică și cultură.

„Consider că este un eveniment bine organizat, informativ și relaxant în același timp. Am reușit să fac un tur pe la majoritatea atelierelor, am aflat multe informații, am învățat chiar lucruri noi, cum ar fi că cele mai vechi instrumente muzicale datează de peste 40 de mii de ani, iar cărțile care au fost propuse spre lectură, pe unele chiar le-am citit și le recomand și altora să o facă.”, a spus Ana Prepeliță, elevă.

Nocturna Bibliotecilor este o campanie de promovare și sensibilizare organizată la inițiativa Asociației Bibliotecarilor din Moldova în parteneriat cu Ministerul Culturii al Republicii Moldova și Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România. Nocturna Bibliotecilor 2023 are genericul „Biblioteca – Sunet – Imagine – Culoare”.

Tatiana Tesliuc


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *