„Prietena mea poezia” și „Șoapte de catifea” – dublă lansare de carte a unghenencei Viorica Său

Într-o zi de sâmbătă, 23 septembrie, la Biblioteca raională „Dimitrie Cantemir”, ungheneanca Viorica Său a lansat cu mândrie și emoție două volume de poezie: „Prietena mea poezia” și „Șoapte de catifea”.

Viorica Său, cunoscută pentru activitatea sa profesională, fiind șefa Secției Prestații Sociale și Protecția Persoanelor în Etate și cu Dizabilități din cadrul Direcției Asistență Socială și Protecție a Copilului Ungheni, a realizat un pas curajos în lumea literară și, și-a împlinit visul de a-și edita deja două volume de versuri.

„Astăzi, mi s-a realizat un vis pe care-l aveam încă la vârsta de 16 ani. Într-adevăr, aceste volume sunt ca și copiii mei, izvorâte din sufletul meu. Sunt poezii trăite, poezii în care, cu siguranță, atunci când le veți citi, vă veți regăsi măcar într-o strofă sau într-un rând”, spune autoarea.

Evenimentul a fost desfășurat într-o atmosferă caldă, iar discuțiile au fost dinamice, autoarea interacționând cu publicul interesat de poezie. Petru a-i fi alături în acea zi importantă, la dubla lansare au participat prietenii, familia, colegii de serviciu și reprezentanți ai Societății Scriitorilor fără Frontiere din Iași, România.

În cadrul evenimentului, poeziile Vioricăi Său au fost recitate și ascultate cu atenție, iar unele au fost însoțite de notele talentaților chitariști din grupul UnFolk, sub îndrumarea Alionei Leșanu.

Primul volum de debut, intitulat „Prietena mea poezia”, este o colecție de 132 de poezii împărțite în 5 capitole. În această carte, Viorica Său explorează teme precum copilăria, părinții, neamul, țara, natura și exprimă diverse trăiri sufletești și sentimente de dragoste. Viorica Său dedică această carte părinților săi, care nu mai sunt în viață.

Al doilea volum de poezie, „Șoapte de catifea”, abordează în principal teme legate de dragoste. Acesta cuprinde 127 de poezii.

„Ador poeziile scrise de Viorica Său și le citesc de fiecare dată când sunt postate pe rețele. Iubesc poezia, arta și oamenii frumoși, atât la chip, cât și la suflet.”, a menționat Olesea Sîrbu.

Colegii de serviciu, unde își desfășoară activitatea de zi cu zi, Viorica Său, au venit să-i fie alături și să o susțină. „O pot descrie pe Viorica Său ca fiind o persoană corectă, onestă și responsabilă. Suntem încântați de poeziile pe care le scrie, iar atunci când avem pauză, le citim în prezența colegilor. Îi dorim să crească atât profesional, cât și în calitate de poetă și să nu se oprească aici, ci să continue cu alte lansări de carte.”, spune Dora Bogusevici.

La final, cei care au fost prezenți la lansarea cărților, au putut să le procure la un preț simbolic, iar suma colectată va fi direcționată spre editarea următorului volum de poezie.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *