Începând cu acest an vom marca Ziua Națională a Radioului

Imagine simbol, sursa: vancouverisawesome.com

Începând cu acest an, în data de 1 noiembrie, în Republica Moldova va fi marcată Ziua Națională a Radioului. Decizia a fost luată de Guvern, pentru a recunoaște importanța și rolul determinant al radioului în istoria și dezvoltarea țării noastre prin informarea promptă a ascultătorilor, promovarea valorilor democratice, cultivarea demnității umane, spiritului civic și a unității naționale, transmite diez.md.

Pe 1 noiembrie 1928, la ora 17.00, a început emisia oficială a postului de radio din Bucureşti, perioada în care, actualul teritoriu al Republicii Moldova era în componența României.

Din prima zi de emisie, traversând dictaturi, război şi alte calamități ale istoriei sau ale naturii, radioul a rămas alături de popor, păstrându-i ființa, însufleţindu-i dorințele şi alinându-i suferințele. Concurat serios de televiziune și, mai apoi, de informaţia şi divertismentul online, radioul nu a abdicat niciodată de la misiunile pe care și le-a asumat de la bun început: informarea promptă a ascultătorilor, promovarea valorilor democratice, cultivarea demnității umane, spiritului civic şi unității naționale.

Instituirea sărbătorii «Ziua Națională a Radioului» derivă din recunoaşterea rolului determinant al radioului în istoria şi dezvoltarea Republicii Moldova, precum şi un prilej de sărbătoare națională pentru toți cei care s-au pus în slujba transmiterii valorilor pe calea undelor (jurnalişti, tehnicieni, artişti), se arată în proiectul de lege votat astăzi.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *