Călătorii care vor merge cu autocarul spre sau din Uniunea Europeană, vor beneficia de condiții mai bune

Imagine simbol, sursa: cargo&bus.ro

Serviciile de transport rutier internațional regulat și regulat special dintre Republica Moldova și țările Uniunii Europene vor fi îmbunătățite. La ședința de astăzi a Comisiei economie, buget și finanțe a fost aprobat coraportul pentru proiectul de lege care prevede ratificarea Protocolului la Acordul privind transportul internațional ocazional de călători cu autocarul și autobuzul (Acordul INTERBUS).

Protocolul adițional, care urmează să fie ratificat, va reglementa serviciile internaționale de transport. Respectiv, călătorii din țara noastră, care vor călători cu autocarul sau cu autobuzul spre sau din Uniunea Europeană, vor beneficia de condiții mai bune. Mai exact, conform condițiilor și procedurii de autorizare, stabilite de protocol, operatorii de transport vor fi obligați să afișeze traseul, opririle, orarul, tarifele, iar acest informații trebuie să fie accesibile pentru toți călătorii.

Ratificarea protocolului oferă beneficii și pentru operatorii de transport, care vor obține mai ușor actele permisive pentru autorizarea serviciilor de transport cu autocarul sau autobuzul dintre țara noastră și Uniunea Europeană.

Ratificarea Protocolului la Acordul INTERBUS va fi propusă spre examinare și adoptare în plenul Parlamentului.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *