Accidentul grav de la Bahmut a fost provocat de procurorul-șef al raionului Ungheni

Imagine: Ziarul de Gardă

Dumitru Triboi, procurorul-șef al Procuraturii raionului Ungheni, este șoferul care a provocat accidentul de vineri seara, din comuna Bahmut, raionul Călărași, în urma căruia patru persoane au decedat, printre care și un copil. Informația a fost confirmată de către Poliție, scrie ZdG.md.

Acesta și-a început cariera în octombrie 2008, când a fost numit în funcția de procuror adjunct al procurorului raionului Călărași. Pe 1 august 2016 acesta devine adjunct-interimar al procurorului-șef în cadrul Procuraturii raionului Călărași.

Conform Hotărârii nr. 12-102/17 din 10 august 2017, Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a propus Procurorului General numirea lui Dumitru Triboi în funcția de adjunct al procurorului-șef al procuraturii raionului Călăraşi, pentru un mandat de 5 ani.

Pe 17 august 2021, Dumitru Triboi obține funcția de procuror-șef al Procuraturii raionului Ungheni, pentru un mandat de 5 ani, candidatura acestuia fiind propusă de către CSP.

Potrivit declarației de avere pentru 2022, Triboi deține o casă de locuit, un apartament, 1 teren agricol și unul intravilan. Totodată, acesta are și 2 autoturisme, printre care o Skoda din 2012, la volanul căreia acesta era în momentul accidentului, și un WT4 din 2002.

Amintim că accidentul s-a produs pe 20 octombrie seara, pe traseul R-1, localitatea Bahmut.

„La fața locului polițiștii au stabilit preliminar că o Skoda Fabia a accidentat o căruță. În rezultat, patru persoane, printre care și un copil, membrii unei familii, au decedat, iar altele două au fost preluate de salvare”, spun sursele Poliției Republicii Moldova.

Procurorul a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind însă negativ. Bărbatului i-au fost prelevate probele biologice, pentru a stabili cu exactitate toate circumstanțele.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *