15 femei din Costuleni vor deveni vocea comunității

15 femei din Costuleni au obținut abilități în domeniul participării active, a egalității de gen și a egalității de șanse. Acest lucru a fost posibil în cadrul proiectului „#FACEM – FEMEI ACTIVE în COMUNITATE și MAME cu șanse EGALE”, implementat de Asociația Băștinașilor din Costuleni „Cu drag pentru acasă”.

„Proiectul are scopul de a facilita participarea activă a femeilor în procesul decizional și în dezvoltarea comunității locale, precum și întărirea rolului grupurilor de inițiativă de femei în construirea unei comunități mai incluzive, echitabile și prospere”, a declarat Tatiana Clopot, coordonatoarea proiectului.

Astfel, în cadrul proiectului, femeile au avut ocazia să participe la diverse traininguri cu diverse tematici: activism civic, egalitate de gen, evaluare persoanlă și încredere în sine. Totodată au mers și într-o vizită de consolidare a echipei în orașul Cornești, acolo unde, în 2019, a fost creat un grup de inițiativă și care are mai multe proiecte dezvoltate în acest domeniu, dar și într-o vizită de socializare și culturalizare la teatru.

Ulterior a fost organizată și o campanie de conștientizare cu privire la importanța egalității de gen, a eliminării stereotipurilor de gen și a necesității implicării civice pentru comunitate la nivel local realizată. „Neimplicarea participării civice a femeilor în dezvoltarea comunităților rurale reprezintă o problemă semnificativă la momentul actual. Noi însă, credem că femeile pot aduce perspective diferite și soluții inovatoare la rezolvarea problemelor comunitare, contribuind la dezvoltarea durabilă și la îmbunătățirea calității vieții în zonele rurale. De aceea! Prin campaniile de conștientizare pe care le-am organizat, am încercat să contribuim la creșterea valorilor și capacităților femeilor din societatea nostră. Eu cred că ne-a reușit”, a conchis Tatiana Clopot.

Drept urmare, a fost constituit un grup de inițiativă locală, care va deveni vocea comunității și va face legătura intre comunitate și administrația publică locală.

Acest eveniment a fost realizat de Asociația Băștinașilor din Costuleni „Cu drag pentru acasă” în cadrul proiectului „Acțiune umanitară feministă și localizată”, implementat de Gender-Centru sub umbrela Platformei pentru Egalitate de Gen și finanțat de Guvernul Elveției și organizațiile partenere ale UN Women, prin intermediul proiectului „Femei în sprijinul femeilor: sporirea leadership-ului și rezilienței femeilor afectate de criză prin inițiative comunitare.”

Conținutul acestuia este responsabilitatea exclusivă a Asociația Băștinașilor din Costuleni „Cu drag pentru acasă” și nu reflectă neapărat poziția donatorilor.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *