Un spațiu de joc, recreere și agrement va fi modernizat la grădinița „Tereza Sobolevschi” din Ungheni

La grădinița „Tereza Sobolevschi” din Ungheni va fi amenajat un spațiu de joc, recreere și agrement, grație proiectului „Modernizarea spațiului de joc, recreere și agrement”. Acesta este implementat de Grupul de Inițiativă Locală „Claudia Sârbu” în cadrul Programului de Granturi Mici, finanțat de Fundația Comunitară Ungheni.

Potrivit Svetlanei Gaiduc, directoarea gărdiniței, scopul acestui proiect este de a crea condiții optime de dezvoltare a copiilor, prin organizarea unui mediu sănătos, securizant și atractiv.

„Cunoaștem faptul că prin joc copilul se dezvoltă multilateral, atât fizic, cât și psiho-emoțional. De aceea, considerăm că este foarte important ca să acordăm atenție acestui aspect și, din acest motiv, am încercat să apelăm la Fundația Comunitară Ungheni pentru a ne susține proiectul. Ne bucurăm enorm de faptul că am fost acceptați”, a punctat directoarea grădiniței.

Astfel, în cel mai scurt timp, preșcolarii de la grădinița „Tereza Sobolevschi” vor beneficia de echipamente și atribute de joacă pe terenele de joacă din curtea instituției. În cadrul proiectului vor fi achiziționate 3 tobogane, 1 carusel, o figură cal balansoar pe arc, 2 biciclete, 2 trotinete, 2 mașinuțe tolocar.

Iar pe lângă echipamente, va fi construită o căsuță din lemn, gard din lemn și figuri decorative (animale domestice). „Este important ca mediul să corespundă cerințelor necesare și vom amenaja un spațiu căruia îi vom da denumirea de „În ogradă la bunici”. Vom încerca să creăm un spațiu, unde copiii împreună cu cadrele didactice vor avea posibilitatea să participe la organizarea jocului de rol”, a mai spus directoarea.

Părinții au apreciat ideea proiectului și sunt încântați de faptul că terenul de joacă al grădiniței va fi modernizat și completat cu noi echipamente de joc. „Ideea acestui proiect mi s-a părut foarte bună, mai ales că se face pentru copiii noștri, pentru a le oferi o copilărie cât mai frumoasă și ca să-și petreacă timpul într-un mod distractiv și educativ. În rezultat, copiii se dezvoltă mai bine și vin cu o mai mare plăcere la grădiniță”, ne-a spus Lilia Plăcintă, este mămica unui copil de trei ani ce frecventează grădinița.

„Noi, ca și părinți, suntem foarte bucuroși de faptul că acest proiect a fost acceptat și susținut financiar, mai ales că ai noștri copilași vor beneficia de un teren de joacă modernizat și de alte elemente ce vor completa spațiul de joacă”, a adăugat și Renata, mămica unui alt copil.

Beneficiarii direcți ai acestui proiect vor fi cei peste 300 de preșcolari ce frecventează grădinița, dar și 22 de cadre didactice care lucrează aici.  „Nu ne oprim aici, ci vom merge mai departe cu pași mici, dar fermi. Hadeți împreună să facem viața copiilor mai frumoasă”, a menționat la finalul evenimentului Svetlana Gaiduc.

Bugetul total al proiectului este de 112 mii 532 de lei, 50 de mii fiind oferiți de Fundația Comunitară Ungheni.

Tatiana Tesliuc

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *