Primarul de Ungheni, Alexandru Ambros și-a dat demisia. „Sunt sigur că municipiul Ungheni va rămâne pe mâini bune”

După 16 ani de activitate în calitate de primar, Alexandru Ambros, fiind și cel mai longeviv primar din Ungheni, și-a anunțat  demisia, cu doar două luni înainte de finalizarea mandatului.

Care au fost motivele acestei demisii și de ce acum?

„Este doar o coincidență. Eu am aplicat la un proiect internațional. Este vorba de managementul deșeurilor solide în Republica Moldova. Oamenii văd doar o parte mică a ceea ce se întâmplă cu gunoiul, care este scos din casă, din curți, apoi ridicat și dus mai departe. Nu cunosc și mulți poate nici nu și-au pus întrebarea ce se întâmplă ulterior cu aceste deșeuri. Există probleme mari cu depozitarea lor. Spre exemplu, gunoiștea municipiului Ungheni se află pe terenul extravilan al satului Cetireni, ceea ce provoacă nemulțumiri și neclarități. „De aceea am fost foarte activi și am reușit să obținem proiectul pilot de amenajare a zonei de management al deșeurilor. Per total, Republica Moldova este împărțită în 8 astfel de zone, iar  primul depozit va fi construit la Ungheni, la 5-6 km de oraș, în extravilanul satului Florițoaia Veche. Eu, în rezultatul acestui concurs internațional, organizat de Banca Europeană de Reconstrucții și Dezvoltare (BERD), am fost ales manager de proiect”, a menționat Alexandru Ambros.

Dânsul a dat asigurări că nu pleacă nicăieri. Chiar dacă este angajat la Chișinău, intervenția este aici, la Ungheni. „Ne vom ocupa de această zonă de management al deșeurilor. Va fi schimbat în totalitate tot sistemul de management al deșeurilor, absolut toate unitățile de transport, autospecialele etc. Lucrul acesta se va întâmpla în 3-4 ani.”, a remarcat el.

La întrebarea „V-ați gândit cui lăsați primăria?”, Alexandru Ambros a răspuns: Eu pot să vă spun un singur lucru: las primăria pe mâini bune. În primul rând, așa cum am mai spus, avem un colectiv extraordinar de bun, cu oameni profesioniști și dedicați muncii lor. Am reușit multe și datorită viceprimarilor, foarte buni de altfel.”

Primarul Alexandru Ambros, cu 4 mandate la activ, și-a anunțat demisia. În ziarul Expresul din 15 septembrie puteți citi un interviu integral unde veți afla de ce a demisionat, ce lasă în urmă și care îi sunt planurile de viitor.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *