Manechine care pot simula nașterile, vor fi donate Colegiului de Medicină din Ungheni

Poza simbol. Sursa foto: ziarulnational.md

Colegiul de Medicină din Ungheni va primi manechine medicale pe care pot fi simulate inclusiv nașterile. Acestea vor putea fi utilizate de atât de elevi, cât și de personalul medical.

Echipamentul reprezintă o premieră pentru Republica Moldova și a fost procurat de Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA). Acestea urmează să ajungă în aceste zile în toate instituțiile de învățământ medical din republica noastră – Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, Centrul de Excelență în Medicină și Farmacie „Raisa Pacalo”, Colegiile de Medicină din Bălți, Ungheni, Orhei și Cahul, Centrul de Instruire în Baza de Simulare de la Institutul Mamei și Copilului, scrie Ziarulnational.md.

Astfel, studenții își vor putea dezvolta abilități practice de asistența medicală în cazuri de urgențe ginecologice și obstetricale, de gestionare clinică a cazurilor de agresiune sexuală, furnizare a serviciilor de planificare familială și screening cervical.

Potrivit Ministerului Sănătății, echipamentul va fi folosit pentru pregătirea studenților și medicilor rezidenți, precum și pentru dezvoltarea continuă a personalului medical în domeniul sănătății sexuale și reproductive, prin aplicarea metodologiilor contemporane de instruire și testare a deprinderilor practice, integrate în programele de învățământ preuniversitar, universitar, postuniversitar și de educație medicală continuă.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *