La Călărași a fost finalizat un proiect de valorificare turistică

Imagine: ADRCentru

La Călărași au fost finalizate lucrările din cadrul unui proiect de valorificare a potenţialului turistic al regiunii. Din acest proiect fac parte raioanele Străşeni, Călăraşi, Nisporeni şi Ungheni, transmite adrcentru.md.

Proiectul regional „Valorificarea potenţialului turistic al regiunii de centru a Republicii Moldova” a fost inițiat în anul 2017. „În urma eforturilor depuse, a fost construită Scena Amfiteatru în orașul Călărăși, s-a reabilitat Muzeul de Istorie şi Etnografie și s-a reamenajat Parcul Aleea Clasicilor”, estimează Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Centru.

În 2020, proiectul a fost temporar stopat din cauza suprapunerii lucrărilor de reparație a străzii Mihai Eminescu din orașul Călărași și inițierii lucrărilor de proiectare și construcție pentru reabilitarea și extinderea sistemelor de aprovizionare cu apă și canalizare în aceeași localitate, finanțate din sursele Uniunii Europene, prin intermediul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). „Obiectivul menționat a fost exclus din prima etapă de finanțare până la finalizarea lucrărilor de reabilitare a rețelelor inginerești”, explică ADR Centru.

În anul 2022, proiectului i-au fost alocate surse financiare pentru finalizarea acestuia prin reparația capitală a străzii Mihai Eminescu din orașul Călărași, asigurând astfel un acces îmbunătățit către un șir de obiective turistice importante din zonă, potrivit sursei citate.

Lucrările au fost finanțate din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL) și cofinanțate de beneficiarii proiectului. Valoarea totală a acestora se ridică la circa 33 de milioane de lei (1,65 mln de euro).

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *