Elevii care vor înregistra o creștere a notelor timp de un semestru, pot câștiga o bursă

Imagine simbol, sursa: Cuvântul Libertății

Elevii claselor a IX-a, a X-a, a XI-a și a XII-a din Republica Moldova pot câștiga o bursă între 2 000 și 4 000 de lei dacă vor demonstra cea mai semnificativă creștere a notelor timp de un semestru. Concursul Remunerare pentru Dezvoltare în cadrul proiectului Bursa REthink provoacă elevii să-și crească semnificativ rezultatele academice timp de un semestru, găsind sens și semnificație în creșterea mediei școlare, scrie diez.md. 

Scopul concursului constă în a provoca tinerii să-și stabilească obiective academice, să-și dezvolte abilitățile de planificare, să se motiveze și să-și îmbunătățească performanța școlară. REthink își dorește ca elevii să valorifice propriile performanțe, orice mic progres fiind considerat un pas înainte, și să ofere semnificație creșterii mediei, care este de fapt un rezultat al muncii asidue zi de zi.

Premiile din cadrul proiectului Bursa REthink vor fi o remunerare pentru succesele proprii și o motivare de a continua în același ritm. Această bursă nu doar recompensează performanța academică, ci și încurajează dezvoltarea personală și promovează o cultură a învățării continue.

Valoarea bursei:

  • REthink a pregătit trei premii bănești și cadouri surpriză, care vor fi acordate elevilor care vor demonstra cea mai semnificativă creștere a notelor timp de un semestru:
  • locul I – 4 000 de lei;
  • locul II – 3 000 de lei;
  • locul III – 2 000 de lei.

Premiile se vor acorda la final de proiect, în luna februarie.

Criterii și proces de selecție:

  • Ești elev(ă) în clasa a IX-a, a X-a, a XI-a sau a XII-a, în Republica Moldova.
  • Accepți provocarea de a fi curios/curioasă față de propriile limite, perseverent, disciplinat, ca dovadă fiind creșterea mediei notelor semestriale comparativ cu semestrul anterior.
  • Dorești să-ți crești performanțele academice.
  • Ești motivat(ă) să îți evaluezi performanțele curente și să identifici punctele slabe, astfel încât să dezvolți un plan de acțiune pentru a-și îmbunătăți rezultatele academice.

Cei care au media mai mică au șanse mai mari de câștig, pentru că au posibilitatea de a demonstra o creștere mai semnificativă.

La finalul semestrului, elevii care vor reuși să îmbunătățească media într-un mod semnificativ vor fi selectați ca și câștigători ai bursei. Aceștia vor fi recompensați nu doar cu un premiu financiar, ci și cu recunoaștere publică pentru efortul lor și pentru realizările lor academice.

Procedura de înregistrare:

  • Înregistrează-te începând cu data de 1 septembrie până la data de 30 septembrie 2023, completând formularul online AICI.
  • Înregistrează-ți creșterea mediei în a doua etapă de înregistrare, care va fi de pe data de 22 decembrie până pe 5 ianuarie 2024.
  • Așteaptă să fii contactat(ă) de către echipa REthink dacă vei avea creșterea cea mai mare a mediei timp de un semestru!
  • Dacă nu vei fi contactat(ă), este important să știi că această bursă va avea continuitate, așa că fii cu ochii pe REthink.

*Vor fi eligibile și luate în considerare doar mediile elevilor care s-au înregistrat în prima etapă, până pe 30 septembrie 2023.

Inițiativa este lansată de către Centrul de Consiliere și Dezvoltare Personală REthink.


Centrul de Consiliere și Dezvoltare Personală REthink este o organizație non- guvernamentală ce promovează sănătatea mintală și dezvoltarea personală, depunând eforturi considerabile pentru a oferi suport și ghidare adolescenților și tinerilor aflați în situații de impas și creează condiţii favorabile pentru schimbare și formare, pentru ca aceștia să-şi poată urma şi realiza aspiraţiile.

Prin intermediul platformei www.rethink.center, REthink oferă tinerilor ocazia să discute gratuit și sub anonimat cu un specialist, despre problemele cu care se confruntă.

Ședințele au loc online, iar beneficiarul alege dacă sesiunea va fi video sau doar audio. Confidențialitatea și anonimatul sunt garantate de către consilierii REthink.

În momentul în care vă dați seama că aveți nevoie de ajutorul unui specialist, nu ezitați să faceți o programare online aici.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

10 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *