ASP propune ca permisele de conducere să fie valabile doar 2 ani

Foto simbol. Sursa: ipn.md

În Republica Moldova există o inflație a automobilelor, iar numărul mașinilor aduse de peste hotare a crescut cu 16% de la începutul anului, scrie știri.md.

Datele au fost prezentate de către Iurie Cristea, directorul adjunct al Agenției Servicii Publice.

„Pe an, ASP eliberează circa 40.000 de permise de conducere. Volumul de automobile care vin în raport cu automobilele care sunt… nu știu cât va rezista rețeaua noastră de trafic rutier”, a declarat acesta.

În cele din urmă, Cristea a venit cu două propuneri inspirate din UE. Mai exact, acesta propune examinarea mai dură a viitorilor șoferi. Acesta, susține că accidentele care se produc pe teritoriul țării sînt din cauza numărului mare a mijloacelor de transport, dar și pregătirea superficială a conducătorilor auto

„Există o lipsă de conexiune între rata de succes a absolvenților versus stabilitatea financiară a școlilor auto. Noi atenționăm școlile auto că probabil vom aplica niște măsuri mai stricte”, a declarat Cristea.

În această ordine de idei, reprezentantul ASP propune ca permisele de conducere să fie eliberate inițial pe un termen de doi ani, perioadă în care noul șofer să fie testat, iar dacă nu comite nicio încălcare, permisul i se va prelungi cu 10 ani.

Cristea a mai propus ca elevii școlilor auto să susțină mai întâi examenul teoretic la ASP înainte de a trece la lecțiile practice.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *