A fost decisă soarta Școlii Profesionale din Călărași

Școala profesională din Călărași

Trei școli profesionale din Moldova vor fuziona cu alte instituții de învățământ profesional. Decizia a fost aprobată la ședința de miercuri a Guvernului, la propunerea Ministerului Educației.

  • Școala Profesională din Leova va absorbi cu Școala Profesională din Cimişlia.
  • Şcoala Profesională din Nisporeni va absorbi cu Școala Profesională din Călărași.
  • Școala Profesională din Râșcani va fuziona cu Școala Profesională din Drochia.

Conform deciziei executivului, personalul salariat din instituțiile publice absorbite va fi transferat, cu respectarea prevederilor legislației muncii, la instituțiile publice absorbante, asigurându-se integrarea acestuia în cadrul instituțiilor respective.

În cazul imposibilității transferului unor salariați, disponibilizarea se va efectua în conformitate cu legislația muncii. Cheltuielile de disponibilizare a personalului persoanelor juridice absorbite vor fi asigurate din contul și în limitele mijloacelor financiare ale acestora.

Dan Perciun, Ministrul Educației și Cercetării, a explicat că instituțiile absorbit nu dețin programe acreditate și nici nu au actualmente elevi. Conform lui, în cazul școlii profesionale din Călărași, procesul de evaluare a programelor de studiu nici măcar nu a început.

„Unele au zero elevi, de principiu. Fuziunea le va permite să beneficieze de programe acreditate și să poată atrage studenți în cadrul locațiilor care sunt în raioanele respective, dar va exista o singură instituție”, a punctat ministrul Educației.

Conform datelor pentru anul 2023-2023, circa 13.000 de tineri studiau în școlile profesionale de pe întreg teritoriul Republicii Moldova. În instituțiile de acest gen din întreaga țară sunt angajate peste 3700 de persoane.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *