Tinerii dansatorii din Răciula vor avea costume naționale noi

48 de costume tradiționale pentru cele 24 de fete și 24 de băieți, membri ai ansamablului de dans din satul Răciula,  vor fi achiziționate grație unui proiect depus de Asociația de Băștinași (AdB) ”Răciulenii” prin intermediul Grupul de Acțiune Locală (GAL) ”Codrii Călărașului” și finanțat Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură.

Pentru achiziționarea acestora vor fi cheltuiți 97,680 lei.

De asemenea, proiectul prevede achiziționarea echipamentelor muzicale pentru Casa de cultură, inclusiv boxe, microfoane, cabluri etc, pentru care se vor cheltui 70,800 lei.

Valoarea totală a proiectului este de 168,480 lei, 132,880 lei fiind contribuția GAL ”Codrii Călărașului”.

Restul sumei urmează a fi acoperită de către comunitate. De aceea, membrii AdB „Răciulenii” se adresează tuturor răciulenilor să contribuie, în măsura posibilităților, la implementarea acestui proiect destinat copiilor și prin care vor fi perpetuate tradițiile naționale.

„Grație acestui proiect, cele 2 grupuri de dansatori vor putea să reprezinte cu mândrie satul la diferite concursuri naționale și chiar internaționale. Închirierea costumelor, practicată în prezent, este o procedură costisitoare și complicată”, se arată într-o postare pe Facebook.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *