De la 1 august vor fi compensate mai multe dispozitive medicale

De astăzi, 1 august, persoanele cu diabet vor beneficia în premieră de ace și seringi pentru administrarea insulinei compensate din fondurile de asigurare obligatorie de asistență medicală (AOAM). Unul din modelele de ace și seringi va fi acoperit integral, iar restul compensate parțial, transmite moldpres.md.

Potrivit Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, dispozitivele vor fi prescrise de medicul de familie pe perioade a câte trei luni. Totodată, gravidelor cu diabet care necesită tratament cu insulină le va fi eliberat un număr de 300 de ace pentru toată perioada sarcinii. Persoanelor cu diabet le va fi compensat și un nou tip de teste pentru măsurarea glicemiei.

De asemenea din 1 august, în lista dispozitivelor medicale compensate au fost incluse 11 modele noi de pungi și sisteme colostomice, precum și cinci modele noi de dispozitive urostomice. Dispozitivele respective vor fi prescrise pentru trei luni, iar cantitatea zilnică indicată în rețetă va varia în funcție de tipul selectat de beneficiar – pungă, sistem stomic sau flanșă cu pungă detașabilă. Pacientul va alege modelul în funcție de nevoile fiziologice și necesitatea schimbării periodice (una sau de două ori pe zi) a pungii.

Dispozitivele pentru colostomie și urostomie vor fi compensate parțial de asigurarea medicală obligatorie, iar câte un model din diferite categorii va fi acoperit integral.

Cheltuielile anuale planificate pentru compensarea dispozitivelor medicale noi sunt prevăzute în fondurile AOAM, în subprogramul „Servicii destinate compensării medicamentelor și dispozitivelor medicale”.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *