„Cu drag de vatra strămoșească” – o nouă ediție a Hramului Căruțașilor s-a desfășurat la Bravicea

Pe 6 august, satul Bravicea a găzduit o nouă ediție a Hramului Căruțașilor. Cea de-a șasea ediție s-a desfășurat cu genericul „Cu drag de vatra strămoșească”.

Potrivit organizatorilor, scopul acestui eveniment este de a promova meșteșugurile strămoșești, atitudinea de respect și grijă față de cai și căruțe, încurajarea creșterii și îngrijirii cailor în mediu rural.

Evenimentul s-a desfășurat pe stadionul din localitate. Pentru început, primarul Alexei Zatic a salutat participanții prezenți la eveniment, dorindu-le o duminică frumoasă alături de rude și prieteni, consăteni și vecini în compania cailor și căruțelor, a cântecului și portului popular, a oamenilor cu suflet mare care au muncit la realizarea acestui proiect cultural inedit pentru Republica Moldova.

Participanții la eveniment au putut admira „Căruțele înfrumusețate cu de toate”: „Bidarca cu flori”, „Căruța prisăcarului”, „Căruța morarului”, „Căruța gospodinelor”, „Căruța de târg”, „Căruța meșteșugarului”, căruța „La botul calului”, etc.

În satul Bravicea sunt peste 65 de cai, iar la eveniment au participat 10 căruțași.

Foto: Curierul de Bravicea


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *