Avansează lucrările de construcție a apeductului de interconexiune a râului Prut – satul Măcărești

Imagine: ADRcentru

Lucrările de construcție a apeductului magistral, ce va alimenta 13 localități cu apă potabilă din rîul Prut, avansează. În acest sens reprezentații Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, împreună cu reprezentații Agenției de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru), au realizat o vizită de monitorizare a stadiului lucrărilor la proiectul de construcție a apeductului magistral.

”Până în prezent, lucrările în cadrul proiectului au fost realizate în proporție de 45%. Lungimea totală a apeductului magistral este de 29,8 km, iar construcția a fost finalizată pe o distanță de 29,6 km, pornind de la punctul de traversare Măcărești, Ungheni și ajungând până la Brătuleni, Nisporeni” se menționează într-un comunicat.

Potrivit informațiilor, proiectul nu se rezumă doar la construcția apeductului magistral. În cadrul acestuia sunt incluse și lucrări de construcție a 4 stații de pompare, 10 castele și 6 rezervoare de apă. De asemenea, în localitățile Boldurești și Chilișoaia, se vor efectua lucrări de construcție a rețelelor interioare pe o lungime totală de 24,3 km.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 63.863.942,38 MDL. Pentru anul 2023, au fost alocate fonduri în valoare de 11.278.954,24 lei din FNDRL, pentru a susține continuarea lucrărilor în cadrul proiectului.
Proiectul investițional beneficiază de finanțare din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL), la care se adaugă contribuția aplicantului.

Acest proiect strategic de dezvoltare regională, intitulat „Îmbunătățirea calității vieții populației rurale prin construcția apeductului de interconexiune a râului Prut – satul Măcărești cu apă potabilă a 13 localități din raioanele Nisporeni și Ungheni”, reprezintă un efort concentrat al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, ADR Centru și autorităților locale de a îmbunătăți calitatea vieții comunităților rurale prin furnizarea accesului la servicii esențiale. În finalitate, acest proiect va contribui la creșterea bunăstării și sănătății locuitorilor și la diminuarea incidenței bolilor legate de accesul la apă.

Expresul.md

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *