A fost lansată harta interactivă a accidentelor rutiere

Inspectoratul Național de Securitate Publică (INSP) în comun cu Administrația de Stat a Drumurilor și SRL Royal Map au realizat amplasarea informației despre accidentele rutiere, pe Harta interactivă https://harta.asd.md/.

”Ca rezultat poate fi vizualizată informația actuală a datelor despre categoria, starea drumurilor, geometria, îmbrăcămintea rutieră, indicele de planietate și altele”, scriu reprezentanții Inspectoratului General de Poliție.

Harta conține un motor de căutare unde pot fi vizualizate sectoarele de drum în funcție de poziția kilometrică și coordonatele geografice. Datele prezentate pe harta interactivă contribuie la planificarea lucrărilor necesare, sporirea transparenței, dar și la analiza situației accidentare în traficul rutier.

Harta are scopul de a crea o monitorizare geospațială prin implementarea și analiza sectoarelor de drum cu risc sporit de accidente rutiere și facilitarea comunicării cu alte instituții pentru schimbul de date dintre acestea privindrutieră, precum și dezvoltarea în continuare a rețelelor rutiere.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *