A achitat 4000 de euro pentru permis și buletin românesc, dar s-au dovedit a fi false

Imagine: I.P.T.F. Iași

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni România au descoperit asupra cetățean moldovean, două documente cu însemnele autorităților române, care s-au dovedit a fi  false.

Astfel, pe data de 21 august 2023, în jurul orei 12.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei un bărbat din Republica Moldova, în vârstă de 41 de ani, pasager într-un autocar cu destinația Republica Moldova.

În baza analizei de risc pe linia documentelor de călătorie false sau falsificate, polițiștii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunțit asupra persoanei în urma căruia au fost descoperite un permis de conducere și o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor descoperite, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acestea nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false. Totodată, colegii noștri au stabilit că bărbatul avea termenul legal de ședere depășit cu 78 de zile, faptă pentru care a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 800 de RON.

Bărbatul a declarat polițiștilor de frontieră că a achiziţionat documentele prezentate la control, în luna martie a acestui an, în timp ce era în municipiul București, plătind suma de 4000 de euro, cu scopul de a obţine un loc de muncă. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *