Șase cazuri de arderi de vegetație s-au înregistrat în luna iunie în raionul Ungheni

Sursa foto: IGSU

Pe parcursul lunii iunie au avut loc 6 cazuri de ardere a vegetației uscate.

La începutul lunii iunie, în extravilanul satului Bulhac, au fost afectate 15 hectare de vegetație uscată, iar la data de 8 iunie, în satul Șișcovăț, a fost afectat aproape 100 de metri pătrați și la Zăzulenii Noi – aproximativ un hectar a fost afectat. La data de 11 iunie, în municipiul Ungheni au fost afectați aproximativ 20 de metri pătrați. La 23 iunie, pe strada Grigore Ureche din municipiul Ungheni au fost afectați 10 metri pătrați de vegetație uscată. „Toate cazurile înregistrate au fost trimise atât la Poliție, cât și la Inspectoratul Ecologic, prin note informative, privind luarea de măsuri și stabilirea persoanelor vinovate în cazurile date”, a menționat Mihai Strat, șeful Serviciului Prevenție în cadrul Direcției Situații Excepționale din municipiul Ungheni.

Dar nu doar arderile de vegetație le dau de furcă pompierilor, ci și arderea deșeurilor. Astfel că, în satul Zagarancea a fost înregistrată arderea unor deșeuri pe o suprafață de 150 metri pătrați. „Un agentul economic a depozitat pe teren public o cantitate de deșeuri animaliere, iar altcineva, trecând pe alături, le-a dat foc. Persoana care a depozitat gunoiul în spațiul public, a fost tras la răspundere”, a precizat dânsul.

De asemenea, pe data de 26 iunie, pe strada Ghenadie Crestiuc, s-a produs arderea gunoiului pe suprafața de 2 metri pătrați. „La aceste ieșiri, se cheltuie și combustibil, dar și forță din partea angajaților. Numai pentru o ieșire, avem nevoie de 900 de lei, cheltuieli ce țin doar de autospeciala cu care se iese la intervenție, plus pompierii. De exemplu, am avut un caz la Unțești. Printr-un apel la serviciul unic 112, parvenit de la o persoană, precum că în satul Unțești arde gunoiștea. Ne-am deplasat împreună cu colegii de la poliție, ca să conctatăm că nu era nici un incendiu. Persoana care a făcut apelul, urmează să fie trasă la răspundere”, a relatat Mihai Strat.

În perioada lunii iunie, au fost înregistrate și 4 situații excepționale cu caracter tehnogen, și anume depistarea munițiilor neexplodate, la Pîrlița, Bumbăta, într-o gospodărie din satul Condrătești și în Rezervația „Plaiul Fagului” din Rădenii – Vechi. În toate cazurile date au fost anunțate organele de resort, toate munițiile au fost distruse”, a conchis șeful Serviciului Prevenție în cadrul Direcției Situații Excepționale din municipiul Ungheni.

 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *