Militarii moldoveni vor avea uniformă nouă

Imagine: Centrul militar teritorial Ungheni

Efectivul Armatei Naționale va avea uniformă militară nouă. Guvernul a aprobat proiectul de decret al președintelui Republicii Moldova privind uniforma militară a efectivului Armatei Naționale, care prevede înlocuirea uniformei vechi cu un model nou, transmite IPN.

Ministrul apărării, Anatolie Nosatîi, a declarat, în cadrul ședinței Guvernului, că aprobarea decretului respectiv va asigura crearea unui model de uniformă calitativă, funcțională și comodă pentru efectivul Armatei Naționale care este antrenat la centrele de instruire sau participă la misiunile internaționale de menținere a păcii. La fel, sunt introduse unele elemente noi la ținuta militară.

Proiectul propune ca Ministerul Apărării să fie entitatea împuternicită cu aprobarea uniformei militare, precum și regulilor privind portul acestora.

Potrivit ministrului, elaborarea proiectului de decret vine în contextul obiectivelor de modernizare a Armatei Naționale și ajustării uniformei militare la necesitățile actuale de serviciu.

Decretul prevede că trecerea la noua uniformă militară se va efectua după epuizarea stocurilor de echipament existente.

Militarii din Republica Moldova poartă patru tipuri de uniformă militară: de gală, de paradă și ceremonii, de instrucție și uniforma de sport.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *