Drumul Ungheni – Cetireni – Alexeevca se află în plin proces de amenajare

Imagine: ADR Centru

Pe 11 iulie, Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru a efectuat o vizită de inspectare a șantierului, în localitatea Unțești, unde se desfășoară lucrările de reabilitare a infrastructurii de transport pe traseul Ungheni – Cetireni – Alexeevca.

Potrivit ADR Centru, această vizită a avut ca scop monitorizarea progresului lucrărilor și discutarea detaliilor privind realizarea sarcinilor planificate în cadrul proiectului regional. Discuțiile din cadrul acestei vizite au avut drept obiectiv respectarea graficului de execuție a lucrărilor și finalizarea activităților planificate în proiect până la sfârșitul acestui an.

Conform datelor, în prezent, se desfășoară lucrări de amenajare a trotuarelor și execuție a podețelor. În viitorul apropiat, urmează să se realizeze așternerea stratului de uzură pe ultimul segment de circa 5,5 km din totalul de 17,5 km, amenajarea spațiului adiacent drumului în afara localităților, marcajul rutier și instalarea semnelor de circulație rutieră.

Proiectul „Reabilitarea infrastructurii de transport pe traseul L392 Ungheni – Cetireni – Alexeevca” este implementat de ADR Centru și finanțat din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Î.S. Administrația de Stat a Drumurilor. Scopul acestui proiect este de a asigura un acces rapid și sigur la serviciile publice (medicale, de învățământ, administrative și juridice) pentru populația din regiunea Ungheni-Alexeevca, precum și de a spori activitatea economică în localitățile cuprinse în aria proiectului, care se confruntă cu o infrastructură economico-socială deficitară. Traseul L392 Ungheni – Cetireni – Alexeevca are o importanță regională, iar reconstrucția acestuia facilitează deplasarea unui număr semnificativ de călători.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *