Călărășeanul Mihai Doloton a scos de sub tipar o nouă carte

Imagine: Mihai Doloton

O nouă carte semnată de călărășeanul Mihai Doloton a ieșit, recent, de sub tipar. Cartea cu titlul „Celebri acordeonişti ai tuturor timpurilor” conţine 42 de lucrări instrumentale din repertoriul a 11 acordeonişti români născuţi în perioada anilor 1920 – 1940.

Astfel, în carte se regăsesc numele celor mai celebri acordeoniști din spațiul românesc cum ar fi: Constantin Bordeianu, Fărămiţă Lambru, Gică Cristea, Marcel Budală, Nicolae Florian, Nicu Bela, Sile Ungureanu, Ilie Udilă, Ştefan Tudorache, Victor Gore și Constantin Şerban.

”Cartea a fost editată în 300 de exemplare și a fost concepută din cauza lipsei unui material didactic adecvat pentru cei care vor să studieze muzica îndeosebi folclorul instrumental – românesc la nivel avansat. Este destinată Instituțiilor cu profil muzical preuniversitare și universitare îndeosebi fiindcă datorită acestui volum studenții pot studia istoria acordeonului și specificul fiecărei zone folclorice românești”, a spus Mihai Doloton, autorul cărții, care s-a ocupat de aranjament, transcriere și copertă.

Menționăm că, Mihai Doloton este membru al Uniunii Muzicienilor din Republica Moldova, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, director –  fondator al Festivalului Naţional de Interpretare Instrumentală „Marcel Budală”, autor al volumelor „Melodii populare pentru acordeon”, „Viaţa şi activitatea lui Marcel Budală”, „Celebri acordeoniști ai tuturor timpurilor” și autorul a două volume de versuri ”Nopți albe” și ”Frământări din morminte”.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *