ANSA interzice părinților să aducă produse alimentare copiilor care se află în tabere

Sursa: ANSA

Inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) au efectuat mai multe controale în taberele de odihnă și Centrele de agrement pentru copii din țară, aflați la fața locului aceștia au depistat pungi întregi de alimente ușor alterabile, livrate copiilor de către părinți și păstrate în condiții neconforme.

Astfel, au fost identificate mai multe tipuri de produse interzise pe teritoriul taberelor:

  • produse alimentare, care nu sunt păstrate ulterior în condiții favorabile;
  • băuturi carbogazoase;
  • băuturi interzise consumului copiilor ( cum ar fi energizantele);
  • produse perisabile (din carne, ouă, lactate..)
  • precum și alte produse achiziționate din locuri necunoscute, greu de identificat.

În acest context, Agenția se adresează părinților, să fie responsabili și să nu le aducă produse alimentare copiilor, cu excepția apei potabile. Acestea le-ar putea provoca toxiinfecții alimentare.

”Totodată, vă rugăm să alegeți în conștiință de cauză locul de odihnă și agrement pentru copii dumneavoastră, informându-vă minuțios despre condițiile sanitare și meniurile alimentare. Cereți să vă fie prezentată autorizația sanitar-veterinară emisă de către Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor”, au mai menționat inspectorii ANSA.

”Nu transformați odihna copiilor în patul de spital”, au mai adăugat reprezentanții Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.

Menționăm că Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor acordă o importanță deosebită siguranței și bunăstării consumatorilor. Monitorizăm în permanență  igiena și siguranța alimentară în Centrele de agrement și taberele de odihnă din țară.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *