Angajatorii pot beneficia de subvenții pentru susținerea proiectelor de inițiative locale

Sursa foto: ANOFM

Angajatorii pot beneficia de subvenții pentru susținerea proiectelor de inițiative locale. Aceștia pot prezenta la Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) planurile de afaceri pentru a primi finanțare parțială de lansare și extindere a afacerii, informează moldpres.md.

Subvenția este oferită pentru procurarea echipamentelor tehnologice, mașinilor, utilajelor, aparatelor şi instalațiilor de măsurare, control și reglare, tehnicii de calcul, mobilierului pentru dotarea spațiilor amenajate destinate activității economice pentru care s-a solicitat finanțare.

Mărimea subvenției constă în compensarea a 65% din cheltuielile suportate, maxim 20 salarii medii lunare pe economie în condițiile acoperirii de către întreprindere a 35% din costul proiectului.

În luna curentă, specialiștii din subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă au efectuat vizite de lucru la agenții economici care au solicitat subvenții pentru susţinerea proiectelor de iniţiative locale. Astfel, specialiștii Direcției pentru ocuparea forței de muncă Sângerei au realizat o vizită de lucru la un agent economic din comuna Iezărenii Vechi, Sângerei. Angajatorul a solicitat subvenție pentru susținerea proiectelor de inițiative locale, grație căreia a procurat utilajele necesare pentru extinderea suprafeței spațiului destinat producerii bucatelor, a creat două locuri de muncă și a angajat persoane din rândul șomerilor. În acest caz, a fost emisă decizia de acordare a subvenției pentru susținerea proiectelor de inițiative locale, în mărime de 65% din costul estimat al proiectului.

Totodată, reprezentanții Direcției pentru ocuparea forței de muncă Glodeni au vizitat o întreprindere individuală din satul Fundurii Vechi, care a solicitat o subvenție privind susținerea proiectelor de inițiative locale, fiind procurat utilaj conform planului de afaceri. Astfel, a fost cumpărat un stivuitor cu furcă și a fost creat un loc de muncă în mediul rural, în calitate de mașinist.

Mai multe informații despre susținerea proiectelor de inițiative locale, persoanele pot găsi pe pagina www.angajat.md, pe www.anofm.md sau la Centrul de Apel al ANOFM, la numărul de telefon – 0 8000 1000. De asemenea, acestea se pot adresa la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă, la adresa: https://anofm.md/ro/subdiviziuni.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *