Un aparat de anestezie performant va ajunge și la Spitalul Raional din Ungheni

Un aparat de anestezie performant va ajunge și la Spitalul Raional din Ungheni, anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății, ieri, 20 iunie în cadrul evenimentului de transmitere oficială a donației, oferită de Guvernul SUA și Agenția Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNCHR) la Institutul de Cardiologie, comunică moldpres.md.

Astfel, instituțiile medico-sanitare publice spitalicești vor fi dotate cu 20 de aparate de anestezie performante, care includ și dispozitive de monitorizare a funcțiilor vitale. Deja acest gen de dispozitive au primit Institutul de Neurologie și Neurochirurgie „Diomid Gherman”, Institutul Oncologic, Spitalul Clinic Bălți, Spitalul de Stat.

De asemenea, vor primi aparate de anestezie 13 spitale raionale – din Cahul, Edineț, Orhei, Hâncești, Căușeni, Soroca, Fălești, Telenești, Călărași, Cantemir, Criuleni, Nisporeni, dar și două spitale din capitală – Spitalul Clinic Municipal de Copii „Valentin Ignatenco”, SCM „Gheorghe Paladi”.

Aceste aparate vor permite medicilor aplicarea sigură și eficientă a anesteziei, în paralel cu monitorizarea parametrilor vitali, absolut necesari în timpul intervențiilor laborioase.

Valoarea totală a aparatelor de anestezie de ultimă generație, cu tehnologie avansată de ventilație pulmonară, constituie circa 713 mii de dolari.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *