Reprezentanți din orașele înfrățite cu orașul Ungheni, au descoperit partea turistică a acestuia

Sursa foto: Facebook / Centrul Regional de Dezvoltare Durabila

În luna mai, la Ungheni s-au aflat într-o vizită turistică reprezentanți ai agențiilor de turism, muzeelor, factorilor de decizie, operatori turistici, meșteri populari din Cluj – Napoca și Iași (România), orașul Tskaltubo (Georgia) și orașul Konin (Polonia), orașe înfrățite cu municipiul Ungheni.

Vizita turistică a avut loc în cadrul proiectului „Acțiuni durabile pentru creștere economică prin turism”, implementat de Primăria municipiului Ungheni în parteneriat cu Asociația Obștească „Centrul Regional de Dezvoltare Durabilă”, finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Programului „Primării pentru Creșterea Economică”. Scopul vizitei turistice a fost de face schimburi experiență și de a crea oportunități de colaborare. De asemenea, un punct important a fost promovarea între entitățile turistice, culturale și factorii de decizie din orașele înfrățite cu municipiul Ungheni pentru o mai bună cunoaștere a potențialului turistic și cultural, promovarea regiunii, atragerea de noi vizitatori și stimularea veniturilor pentru creșterea economică.

„Noi chiar credem că putem da un impuls dezvoltării economice a orașului prin dezvoltarea turismului în oraș. Fiecare din orașele de unde veniți aveți o experiență bogată în ceea ce privește turismul. Deși avem puțină experiență la acest capitol, suntem dornici să învățăm din experiențele dumneavoastră”, a menționat Alexandru Ambros, primarul municipiului Ungheni, prezent la eveniment.

Cristina Condratiuc este ghid turistic în municipiul Iași. Ea a reprezentat Asociația Turistică „Ghizii României”. De fapt, Cristina este originară din Ungheni și a împărtășit cu cei prezenți despre așteptările pe care le are de la această vizită. „Am venit în calitate de turist, ca să pot să privesc din prisma turistică a lucrurilor și să încerc să duc mai departe povestea orașului meu de suflet. Mi-ar plăcea foarte mult ca oamenii de pe partea cealaltă a Prutului să descopere locurile frumoase din Ungheni. Cred foarte mult în potențialul turistic al Ungheniului”, a spus ea.

Totodată, în cadrul primei zile, la Centrul de Informare pentru Cetățeni, au fost semnate acordurile de cooperare pentru valorificarea potențialului turistic local și regional în instituții similare din Ungheni și orașele înfrățite cu municipiul.

Agenda a fost una destul de încărcată. Organizatorii au asigurat ca vizitatorii să descopere istoria unor valoroase monumente de arhitectură, să se delecteze cu bucate tradiționale și să facă cunoștință cu specificul regiunii. Reprezentații delegațiilor au vizitat mai multe puncte turistice importante, atât din municipiu, cât și din localitățile din apropiere: Muzeul de Istorie și Etnografie, Galeria de Artă a Școlii de Arte Plastice „Raisa Cojocaru”, Rezervația Naturală „Plaiul Fagului”, Muzeul în aer liber de la Pîrlița și situl Zamca de la Semeni.

Proiectul „Acțiuni durabile pentru creșterea economică prin turism” susține dezvoltarea serviciilor de informare turistică și a infrastructurii turistice, inclusiv crearea unui Centru de Informare Turistică în orașul Ungheni, care va găzdui expoziții ale producătorilor și meșterilor populari din regiune. Totodată, va fi lansată și o platformă online cu informații despre toate pensiunile, restaurantele și atracțiile turistice din raionul Ungheni, care va facilita căutarea turiștilor locali și internaționali.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *