Premieră pentru Republica Moldova și SUA. A fost aprobat acordul privind transportul aerian

Imagine simbol, sursa: diez.md

Executivul a aprobat astăzi, 21 iunie, Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Statelor Unite ale Americii privind transportul aerian, semnat la Chișinău, la 18 mai 2023, scrie zdg.md. 

Astfel, în premieră, Republica Moldova și SUA au un acord bilateral care creează condițiile necesare pentru dezvoltarea traficului aerian între cele două state.

„Implementarea Acordului va contribui la crearea unei piețe unice pentru transportul aerian între R. Moldova și SUA, fapt ce va facilita investițiile și furnizarea serviciilor aeriene fără restricții, inclusiv pe piețele interne ale părților semnatare. La fel, sunt create premise pentru lansarea zborurilor directe din Chișinău spre destinațiile din SUA, dar și pentru diversificarea destinațiilor din Aeroportul Internațional Chișinău.

În același timp, crearea unui spațiu aviatic deschis cu SUA va aduce beneficii economice semnificative pentru țara noastră, prin creșterea traficului de pasageri, dar și prin sporirea competiției pe piața aeronautică autohtonă”, afirmă reprezentanții Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *