În premieră pentru țara noastră, bucatele din meniul grădinițelor vor fi gătite conform unui Ghid Culinar

Sursa foto: suntparinte.md

Meniul grădinițelor va fi întocmit conform unui Ghid Metodologic Culinar. Manualul este o premieră pentru țara noastră și va conține nu doar rețete, dar și descrierea procesului de gătire, precum și informații despre rolul fiecărui aliment. Autorii speră că astfel îi vor ajuta pe angajați și părinți să știe cum să le explice copiilor și cum să-i motiveze să mănânce alimente bogate în substanțe nutritive, scrie agora.md cu referire la suntparinte.md.

Ghidul metodologic culinar are 140 de pagini, 37 dintre care se referă la partea teoretică și operațiunile în blocul alimentar, iar celelalte 100 conțin fișe tehnologice pentru prepararea bucatelor.

Ghidul metodologic culinar a fost elaborat la solicitarea Direcției Generale Educație Tineret și Sport sub egida Primăriei municipiului Chișinău, în conlucrare cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, Agenția Națională pentru Sănătate Publică și Centrul de Consultanță și Dezvoltare Profesională în Comerț și Alimentație Publică din componența Școlii de Formare Continuă a Academiei de Studii Economice a Moldovei.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *