Ieftinirea energiei electrice pe ordinea zilei. ANRE se convoacă de urgență

Sursa foto: TVR Moldova.md

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică informează că urmare a ultimelor evoluții pe piața de energie electrică și în baza analizelor efectuate, ANRE constată premise de micșorare a prețurilor pentru furnizarea energiei electrice de către furnizorii serviciului universal și de ultimă opțiune.

În acest context, Agenția examinează în regim urgent solicitările furnizorului Î.C.S. „Premier Energy” S.R.L. și ale operatorului sistemului de distribuție Î.C.S. „Premier Energy Distribution” S.A., care a cerut o reducere cu 30 de bani.

Totodată, ANRE a solicitat S.A „Furnizare Energie Electrice Nord” să prezinte cererea de ajustare a prețurilor care va fi examinată la momentul depunerii.

Agenția preconizează organizarea ședinței publice în care vor fi discutate noile prețuri și tarife pe parcursul săptămânii viitoare. Informațiile aferente subiectelor respective vor fi publicate și vor putea fi consultate pe pagina oficială www.anre.md în perioada următoare.

Menționă că în prezent, clienții ”Premier Energy” achită 2,99 lei pentru un kilowatt/oră, iar cei ai FEE Nord – 3,58 de lei, iar ultima ieftinire a avut loc cu două luni în urmă.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *