Drumul Orhei – Bravicea – Călărași va fi reabilitat

Drumul R21 Orhei – Bravicea – Călărași, km 21,2 – 27,83 va fi reabilitat. Acest sector de drum, cu o lungime de 6,63 km, face parte dintr-o viziune amplă demarată de mai mulți ani, care prevede reabilitarea drumului R21, ce reprezintă o arteră care asigură conexiunea R6 (or. Orhei) – M5 (s. Bravicea) – R1 (or. Călărași) de importanță națională, informează Administrația de Stat a Drumului.  

Actualmente drumul atestă multiple deformări (tasări) a părții carosabile datorate capacității portante scăzute a terasamentelor. Astfel, unica soluție pentru rezolvarea situației create este reparația capitală a sectorului de drum menționat. Conform proiectului de execuție vor fi efectuate lucrări de:

  • reabilitare a sistemului rutier;
  • amenajare a trotuarelor și intrărilor în curți;
  • amenajare a drumurilor laterale; construcție și reparație a 13 podețe;
  • amenajare a stației de așteptare;
  • amenajare a elementelor de siguranță rutieră și altele.

Administrația de Stat a Drumului informează că perioada de implementare a proiectului la obiectivul dat este mai 2023 – iulie 2024, iar valoarea contractului constituie circa 75 mln lei, bani alocați din Fondul Rutier. Realizarea acestui proiect va contribui la îmbunătățirea infrastructurii rutiere din regiune, asigurând circulația în condiții de siguranță și confort pe acest segment de drum.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *