Câte infracțiuni au fost înregistrate în raionul Ungheni pe parcursul lunii mai

Imagine simbol. Sursa foto: Știri.md

În luna mai, în registrul de evidență a sesizărilor cu privire la infracțiuni, au fost înregistrate și documentate 68 de informații în baza cărora, au fost înaintate către organul de urmărire penală, 40 de cauze penale.

În registrul de evidență a altor informații cu privire la infracțiuni și incidente au fost înregistrate și documentate 709 de informații. Angajații implicați în echipele de patrulare și reacționare operativă au intervenit la 488 de apeluri de urgență a cetățenilor. De asemenea, în luna mai, au fost finalizate 27 de cauze penale.

După genul de infracțiuni a fost înregistrat un caz de omor, viol, huliganism, răpire, denunțare falsă, 2 cazuri de leziuni corporale grave și medii, 3 cazuri de escrocherii, infracțiuni legate de circulația drogurilor, corupere activă, 4 cazuri de violență în familie, 8 cazuri de furt și 9 cazuri de conducere în stare de ebrietate.

Despre acest lucru a vorbit Vasile Burlacu, șef interimar al Inspectoratului de Poliție Ungheni, săptămâna trecută, la ședința comună de lucru a președintelui raionului și a șefului Oficiului Teritorial al Cancelariei de Stat cu șefii serviciilor publice, primarii și funcționarii publici.

Potrivit lui, în perioada de raport au fost anunțați în căutare 14 infractori, fiind reținuți 5, dintre care unul fiind din anii precedenți.

Totodată, în perioada lunii mai, au fost întocmite 699 de procese verbale, fiind aplicate amenzi în sumă de 276 mii 325 lei, iar suma amenzilor care au fost achitate, constituie 98 mii 450 de lei.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *