Calitatea învățământului va fi îmbunătățită. 60 de milioane de dolari vor fi investiți pentru implementarea proiectului

Banca Mondială va oferi Republicii Moldova o finanțare în valoare de 40 de milioane de dolari pentru implementarea proiectului Îmbunătățirea Calității Educației, suplinit cu 3 granturi în valoare de 20 de milioane de dolari, oferite de partenerii externi, transmite radiomoldova.md.

Potrivit Executivului, este vorba despre un grant de 4,8 milioane de la Parteneriatul Global pentru Educație (PGE), un grant de 5 milioane de dolari de la Parteneriatul pentru Educație Timpurie (ELP) și unul de 10 milioane de dolari de la Global Concessional Financing Facility (GCFF).

Banii vor fi folosiți pentru a construi trei licee la nordul, centrul și sudul țării, pentru modernizarea infrastructurii, transformarea digitală a mediilor de învățare în aproximativ 200 de școli și reabilitarea a aproximativ 15 școli și 15 grădinițe.

„Implementarea proiectului reprezintă un sprijin semnificativ pentru modernizarea sistemului nostru educațional. Cu ajutorul acestei finanțări vom putea reduce inegalitățile în accesul la serviciile educaționale, îmbunătățind calitatea serviciilor oferite, cu accent pe cei mai dezavantajați și vulnerabili copii din Republica Moldova, dar și pe cei refugiați din Ucraina”, a subliniat ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală.

Menționăm că proiectul urmează să fie implementat în următorii șase ani.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *