31 de ani de la crearea Poliției de Frontieră. Angajații au fost apreciați cu diplome și medalii

De 31 de ani, Ziua Poliției de Frontieră este marcată la data de 10 iunie. Această zi specială este dedicată recunoașterii și aprecierii contribuției polițiștilor de frontieră în asigurarea securității și controlului la frontierele țării.

În ajunul acestei zile, angajații, veteranii și elevii Poliției de Frontieră, alături de invitați de onoare au marcat cei 31 de ani de la fondarea instituției, în sala mare a Palatului de Cultură Ungheni.

În cadrul evenimentului festiv au fost menționați cu diplome și medalii o parte din angajații subdiviziunilor, care s-au prezentat cu excelență și abnegație în activitatea frontalieră.

Andrei Bulboaca, șef al Direcției Regionale Vest al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră a venit cu un mesaj de felicitare la adresa tuturor polițiștilor de frontieră: „Au trecut deja 31 de ani de la formarea instituției de frontieră. A fost o perioadă de dezvoltare, iar contribuția adusă de primii polițiști de frontieră este de neprețuit. Totodată, fiecare angajat nou venit în serviciu a contribuit semnificativ la dezvoltarea Poliției de Frontieră. Împreună am reușit multe în ultimul an. Apreciez munca pe care o depuneți zi de zi și efortul titanic pe care-l dedicați activității la frontieră”.

Polițiștii de frontieră reprezintă imaginea țării. Ei sunt cei care primii interacționează cu cetățenii și care, prin intermediul acțiunilor lor, dau dovadă de profesionalism și responsabilitate. Zilnic, gestionează riscurile și amenințările la securitatea națională, combat criminalitatea transfrontalieră și garantează, în același timp, libera circulație a cetățenilor. Pentru a înțelege mai bine specificul meseriei polițiștilor de frontieră, publicul a vizionat filmul realizat cu participarea angajaților din subdiviziuni.

Andrei Grițco, șeful Oficiului Teritorial Ungheni al Cancelariei de Stat, a ținut să transmită un mesaj audienței prezente la eveniment. „Întreg personalul Poliției de Frontieră îndeplinește o misiune care implică un înalt grad de responsabilitate, profesionalism și curaj în același timp. Ultimii ani au reprezentat o adevărată încercare pentru polițiștii de frontieră. Agresiunea Rusiei în Ucraina i-a pus în situația de a gestiona fluxuri neobișnuit de mari de tranzit la frontierele țării și au făcut acest lucru cu profesionalism și mobilizare exemplară”, a menționat dânsul.

În toți cei 31 de ani de existență instituțională, Poliția de Frontieră a demonstrat că este o structură care își îndeplinește obligațiunile, devenind un partener credibil pentru cetățeni, dar și pentru autoritățile publice locale, în lupta contra criminalității transfrontaliere.

„Sunt mândru să vă văd adunați în sală oamenii care protejează frontiera țării noastre, ne protejează pe noi, civilii, mai ales într-o perioadă atât de grea, cu multe provocări”, a menționat și Dionisie Ternovschi, viceprimarul municipiului Ungheni, dând citire unui mesaj de felicitare și din partea primarului municipiului Ungheni.

Evenimentul a culminat și cu un concert susținut de orchestra „Plai Moldovenesc” al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și de artista poporului, Nelly Ciobanu.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *