Gradele de invaliditate atribuite pe viață vor fi reexaminate

Sursa foto: mold-street.com

Gradele de invaliditate atribuite pe viață vor fi reexaminate, pentru a înlătura abuzurile și a asigura integritatea sistemului, afirmă ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu. Oficialul a declarat, în cadrul unei emisiuni televizate de la Radio Moldova, că măsura de reexaminare va fi pilotată în acest an, în trei raioane ale țării, unde numărul persoanelor cu grad de dizabilitate depășește media pe țară.

„Vom avea un mecanism prin care vom reexamina aceste dosare. Ne vom asigura și că în cadrul Consiliului pentru atribuirea dizabilității procesele sunt mult mai consolidate ca să nu mai admitem asemenea situații pe viitor. Noi acum avem acces la mai multe date și noi am putea să vedem per sistem unde există derapaje și abuzuri și atunci vom putea să intervenim mult mai rapid. Vom avea o echipă de implementare care va selecta un eșantion de persoane, aceste persoane vor fi invitate să treacă o procedură mai rapidă de reexaminare, vor fi documentate, vom încerca să avem un proces cât mai simplu posibil, cât mai comod”, a specificat minsitrul Muncii și Protecției Sociale.

Alexei Buzu a accentuat că, în prezent, se lucrează și la fortificarea inspecției sociale, astfel încât toate resursele din domeniul protecției sociale să fie utilizate conform destinației.

Expresul.md 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *