Foto // Ziua Familiei a fost sărbătorită la Măcărești

Sursa foto: Expresul

Duminică pe 14 mai, la Măcărești a fost sărbatorită Ziua Internațională a Familiei, astfel fiind dat și startul deschiderii sezonului sportiv. Cu această ocazie, primăria comunei Măcărești a organizat o serie de activități interactive pentru localnici, atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici.

Potrivit Alionei Buraga, directoarea Casei de Cultură din Măcărești scopul acestui eveniment a fost dezvoltarea și promovarea sportului, a modului de viață sănătos și a valorilor majore ale familiei cum ar fi parteneriat, dragoste, respect și egalitate în localitea noastră, de asemenea practicarea și dezvoltarea spiritului competitiv de la mic la mare.

Ziua a început cu un concert de zile mari, unde invitați speciali au fost talentații elevi din orchestra ,,Bravissimo” de la Școala de Muzică din Ungheni, care au reușit să încânte publicul de la Măcărești. O reprezentație aparte au avut și ansamblul de fluieriști cu titlul onorific ,,model” Prutenii, dar și ansamblul vocal ,,Crăițele” din localitate.

Activitățile au continuat cu ”Starturi Vesele”, unde picii împreună cu părinții au format 2 echipe, una din locuitorii satului Frăsinești și a doua locuitorii din Măcărești, unde s-au distrat și au concurat, iar la final a câștigat prietenia și au primit diplome pentru participarea și promovarea sportului.

Tot în cadrul zilei de ieri, frații Sergiu și Veceslav Jignea au venit cu o donație de echipament sportiv pentru echipa de fotbal FC Măcărești. Donația a fost făcută în memoria tatălui lor – Vasile Jignea, care a fost profesor de educația fizică la școala din localitate. Ulterior echipa de fotbal a testat echipamentul într-un meci cu FC Unirea Cetireni, scorul fiind de 2-3 în favoarea măcăreștenilor.

Seara zilei de duminică a continuat cu un meci de volei, alergări, ridicare de greutăți, ridicare la bară și lupte libere iar drept trofeu câștigătorii au primit un iepure, un cocoș și un berbec.

Gabriela Boxan

Vedeția aici Galeria foto. 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *