Decis! În timp ce bugetarii vor avea minivacanță, elevii vor susține sesiunea de Bacalaureat

Veste bună pentru bugetari. La începutul lunii iunie, aceștia vor avea parte de încă o minivacanță. Guvernul a aprobat astăzi un proiect de hotărâre în acest sens, scrie nordnews.md.

Astfel, joi, 1 iunie va fi declarată zi liberă pentru a marca Ziua ocrotirii copilului. Totodată, va fi declarată liberă și ziua de vineri, 2 iunie.

Pentru ministere, alte autorități administrative centrale, instituții publice, zilele de 1 și 2 iunie 2023 se vor declara zile libere cu menținerea salariului pe unitate de timp.

Proba de examen din cadrul examenului național de bacalaureat, stabilită la data de 2 iunie, se va desfășura conform orarului stabilit de Ministerul Educației și Cercetării, cu atragerea la muncă a salariaților.

Amintim că în data de 1 iunie, în Republica Moldova va avea loc Summitul Comunității Politice Europene.

De asemenea, în acest an, anul școlar se va încheia pe data de 30 mai. Ministerul Educației și Cercetării va expedia școlilor o informație desfășurată la acest subiect. Ministerul Educației anunță din timp această decizie în beneficiul comunității școlare, familiilor, și elevilor antrenați în procesul academic.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *