Cupa Călărași a ajuns la cea de-a 40-a ediție. La turneu au participat 280 de sportivi din 9 țări

Sursa foto: Asociaţia Presei Sportive din Republica Moldova

Timp de 3 zile la Călărași, s-a desfășurat tradiționalul turneu de lupte libere Cupa Călărași – Invită Constantin Cobîlean, care a ajuns la o frumoasă ediție jubiliară, în acest an a întrunit 280 de atleți din 9 ţări. Per total, au participat 27 de echipe, scrie Asociaţia Presei Sportive din Republica Moldova.

Turneul, care este un proiect de suflet al antrenorului Constantin Cobîlean, directorul Școlii Sportive Specializate de Rezerve Olimpice din Călărași, a oferit publicului spectator un șir de lupte de mare clasă și clipe feerice de sărbătoare sportivă.

La eveniment a fost prezent și legenda luptelor libere din Calarași, Gheorghii Bistrițchii, care este unul dintre primii elevi a maestrului Constantin Cobîlean, dar si alţi discipoli – Viorel Iațco (Scoția), Denis Balaur (Germania), Ion Cobîlean (Italia).

Este de menționat că turneul a fost organizat pentru prima dată în anul 1982. Inițial acesta purta denumirea de Cupa Primăverii, fiind redenumit ulterior în Cupa Călărași. Iar în 1987 la acest concurs au participat reprezentanți din 12 republici ale URSS. Aproape de un deceniu, turneul se desfășoară în aer liber, pe un stadion construit cu suportul Federației Moldovenești de Fotbal.

„Turneul din Călărași a constituit un minunat prilej pentru sportivi de a-și testa forțele și a face schimb prețios de experiență. Este o mare favoare pentru mine să pot oferi anual tuturor doritorilor această sărbătoare veritabilă a sportului și a modului de viață sănătos”, spunne Constantin Cobîlean, antrenor emerit al Republicii Moldova.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *