Vremea rea din următoarele zile poate da bătăi de cap șoferilor și pietonilor

Pe parcursul acestei săptămâni se prevăd precipitații, iar în cazul unui carosabil umed și vizibilitate redusă orice manevră poate fi periculoasă. Astfel Poliția Republicii Moldova vine cu un apel către șoferi și pietoni.

„Apelăm repetat la responsabilitatea șoferilor și pietonilor în trafic evitați frânarea sau accelerarea bruscă.

– Conduceți cu viteză adaptată la condițiile meteo și de trafic;  păstrați distanța de deplasare între vehicule.

– Nu utilizați telefonul în timp ce conduceți; nu uitați că cea mai periculoasă manevră în condițiile unui carosabil umed este depășirea.

– În cazul unei defecțiuni, triunghiurile de presemnalizare trebuie amplasate la o distanță mult mai mare. Reiterăm și despre pericolul conducerii în stare de ebrietate.

Dacă ești pieton, asigură-te înainte să traversezi strada că ai fost observat de către șoferi. Este important să știi că pe timp de ploaie riscul să nu fii văzut este foarte mare”, anunță Poliția.

Menționăm că pe parcursul acestei săptămâni va persista vremea rea, care s-a abătut în ultimele zile deasupra Moldovei și va rămâne în prim-plan, informează Serviciul Hidrometeorologic de Stat. De asemenea, în următoarele 24 de ore, maxima va coborî simțitor față de cea înregistrată astăzi.

Totodată, cerul va fi acoperi de nori groși, iar pe întreg teritoriul țării vor cădea precipitații abundente sub formă de ploaie și chiar lapoviță. Vântul va bate tare, în rafale de până la 18 de m/s, din direcția Nord-Vest.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *