Voucherele culturale au luat amploare. Aproximativ jumătate de milion de lei au fost oferiți tinerilor

Imagine simbol: sursa: ea.md

Circa 1 300 de tineri au beneficiat de voucherul cultural oferit de stat. Achiziția de cărți și biletele la film sunt în topul serviciilor accesate.

Mai mult de jumătate dintre tinerii care au în prezent vârsta de 18 ani și-au activat voucherul cultural în valoare de 1 000 de lei, oferit de către stat. Cele mai multe dintre vouchere au fost folosite pentru achiziția de cărți și bilete la film, susține Ministerul Culturii.

Din luna noiembrie 2002 și până în prezent, aproximativ 1 300 de tineri au fost finanțați prin programul guvernamental „Voucher Cultural”, dintre care 650 au accesat doar o dată un serviciu cultural, iar alți peste 370 sunt eligibili pentru participare și așteaptă finanțarea, au comunicat pentru Radio Moldova reprezentanții Ministerului Culturii.

Prin intermediul voucherului au fost efectuate peste 2 830 de tranzacții, cu valoarea totală de aproximativ 500 000 de lei. Cele mai multe plăți au fost efectuate pentru cărți – aproximativ 2 200. Printre cele mai cumpărate sunt cărțile de dezvoltare personală.

Amintim că Ministerul Culturii a lansat toamna trecută, de Ziua Internațională a Studenților, Programul național „Voucher cultural”, dedicat tinerilor care împlinesc 18 ani. Facilitatea este valabilă doar timp de un an de la împlinirea majoratului.

Tinerii pot intra în posesia unui voucher anual în valoare de 1 000 de lei doar în baza semnăturii digitale și trebuie să valorifice banii doar pentru produse și servicii culturale, cum ar fi spectacole de teatru, concerte, expoziții, produse cinematografice, achiziții de cărți, cursuri de dans etc.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *