Stațiile de așteptare din municipiul Ungheni, dar și alte câteva localități ale raionului, au fost modernizate

Peste 60 de mii de cetățeni ai raionului Ungheni, care utilizează transportul public, vor beneficia de condiții mai bune de deplasare. Pe 20 aprilie, la Ungheni, a avut loc evenimentul de inaugurare a celor 146 de stații moderne de așteptare, dotate cu sisteme inteligente de informare a călătorilor privind timpul de așteptare și traseele transportul public.

„Un proiect foarte folositor, un proiect pe care nu doar cetăţenii municipiului Ungheni, dar şi localităţilor învecinate l-au aşteptat. Conform sondajului care a fost efectuat înainte de a aplica la acest program, cetăţenii au remarcat lipsa staţiilor de aşteptare a autobuzelor, lipsa de panouri informative şi lipsa de o agendă clară, când ajunge autobuzul în staţie”, a subliniat Alexandru Ambros, primarul de Ungheni.

De menționat că cinci tipuri de stații au fost instalate în orașul Ungheni, dar și în localitățile Unțești, Cetireni, Costuleni, Florițoaia Veche, Mănoilești, Pîrlița, Valea Mare și Zagarancea. 106 de stații au fost instalate în orașul Ungheni, 40 – în cele 8 localități, iar 20 de unități de transport au fost dotate cu sistem GPS.

„USAID este mereu mândră să vadă atunci când democraţia este pusă în practică şi se lucrează în cadrul unui proces democratic. Modul în care aţi cooperat, aţi informat cetăţenii, le-aţi ascultat necesităţile, aceasta este democraţia în proces de lucru. Este impresionantă această cooperare între primării, este un exemplu pentru întreaga Moldovă și reprezintă un model pentru dezvoltarea țării. Ne bucurăm să vedem aceste rezultate”,a menționat Scott  Hocklander, şef, Misiunea USAID în Moldova.

Staţiile sunt dotate cu sisteme inteligente de informare a călătorilor. Panoul arată orarul transportului public. În plus, cu ajutorul unui telefon inteligent, oamenii pot scana QR codul de pe ecranul panoului şi vor vedea unde se află transportul pe care îl aşteaptă.

Grație acestei inițiative, autoritățile au reușit să consolideze cooperarea intercomunitară, să îmbunătățească serviciile de transport pentru cetățeni prin sporirea fluxului de călători și interconexiunea dintre cele nouă localități implicate în program. Astfel, cetățenii așteaptă transportul doar în locurile special amenjate, beneficiază de condiții optime, comoditate și protecție pe timp nefavorabil. „Acum călătorii sunt în siguranță, pot să aștepte transportul public în locuri special amenajate și în siguranță. Un rezultat foarte important al acestui proiect, cred eu că sunt și acele elemente inovatoare informaționale care au fost amplasate în aceste stații. Un alt rezultat frumos este acea cooperare intercomunitară care a fost între localitățile raionului Ungheni”, a menționat Valentina Grosu, primara de Manoilești.

”Programul Comunitatea mea este mândră să susțină acest proiect. Nu este sfârșitul proiectului, este doar începutul lui”, a punctat și Cristina Grecu, director adjunct, Programul „Comunitatea Mea”.

Proiectul a fost implementat de primăria municipiului Ungheni grație asistenței tehnice și cofinanțării acordate de USAID Moldova prin intermediul Programului Comunitatea Mea. Valoarea totală a proiectului depășeșete suma de 757 mii dolari SUA, dintre care contribuția agenției USAID  reprezintă 443 mii de dolari SUA, iar contribuția celor nouă localități – 314 mii dolari SUA.

 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *