Spitalul Raional Ungheni a fost dotat cu diverse echipamente medicale moderne

Masă de operație. Sursa foto: Spitalul raional Ungheni

Spitalul Raional Ungheni a fost dotat cu diverse echipamente medicale performante, prin intermediul Ministerului Sănătății al Republicii Moldova.

Contactată de Expresul, Elvira Stati, vicedirectoarea Spitalului Raional Ungheni,  a precizat că echipamentele primite sunt foarte necesare pentru instituție și vor contribui la îmbunătățirea serviciilor medicale oferite pacienților.

Astfel că, blocul operator a fost dotat cu 2 mese de operație și o lampă chirurgicală mobilă, mai ales că cele existente, aveau o vechime de peste 20 ani.

De asemenea, și Secția Reanimare și Terapie Intensivă a fost dotată cu un analizator automat nou performant, care oferă posibilitatea examinării mult mai desfășurate a parametrilor sanguini, ce facilitează stabilirea diagnosticului prompt.

„Aparatul existent era folosit în comodat, contra plată, și asigura examinarea unui număr mai mic de parametri vitali, comparativ cu analizatorul pe care l-am primit”, a mai adăugat Elvira Stati.

Totodată, dânsa a subliniat că, spitalul, în timpul apropiat, urmează să fie asigurat și cu șapte seturi de laringoscoape, care permit o examinare a laringelui și gâtului, efectuată de către medicul specialist în domeniu ORL. Laringoscoapele vor fi  folosite și de către medicii reanimatologi.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *